Držite čak i male parkirne prostore brzo i sigurno pomoću parking pomoci

Da li se sećate prvih lekcija vožnje? Ovaj nemilosrdni instruktor za vožnju zapovijedao nam je da se stisnemo na premalo parking prostora. U vremenu kada se karavani za automobile / limuzine sve više parkiraju, pomoć pri parkiranju može biti veoma korisna. Međutim, pre kupovine dodatne opreme vozila, bez obzira da li je to sistem za parkiranje ili nešto drugo, vlasnici automobila trebaju uvijek imati više informacija o njima.

Kvalitet kamere je presudan

Ljudsko biće intenzivno reaguje na vizuelne stimuluse. U ovom trenutku, proizvođači automobila se takođe prilagođavaju ovom problemu. Da biste koristili pomoć pri parkiranju, kamera se nalazi na zadnjem delu vozila. Aktivira se kada je uključena voznja unazad. Okolina se prikazuje vozaču na ekranu kabine. Kvalitet i karakteristike fotoaparata su od presudnog značaja za pouzdani prikaz video monitora. Vodootporna mini-lakirana kamera bi trebala biti u stanju da podesi vertikalni ugao gledanja od 180 °. Na kraju, vozač mora da vidi prepreke u malim položajima. Naročito ako vozite u uskom i zbunjujućem parkiralištu u mraku, pomoć pri parkiranju mora pružiti dobar noćni pogled. Integrisani IR farovi sa opsegom do pet metara omogućavaju noćni pregled. Za svakog ko želi nadograditi pomoć za parkiranje, instalacija igra značajnu ulogu. Na kraju krajeva, instalacija bi trebalo da bude uspešna bez mnogo napora i tehničkih znanja. Na primer, sa sistemom unazad od luis.de, sistem je sakriven kao nosilac registarske table. Vozač može lako zameniti i povezati ga sa pozadinskim osvetljenjem. Monitor u boji takođe je uključen u 12V sistem i priključen na usisni sistem u kokpitu.

Pomoć pri parkiranju stvara prepreke za buku

Morate da čujete sa ultrazvučnim senzorima za parkiranje. Senzori su montirani na zadnjem i prednjem delu automobila; LED displej označava pristupnu prepreku. U zavisnosti od udaljenosti od prepreke, LED dioda menja boju. Ovo je praćeno intenzivnim tonovima upozorenja koji se podižu kontinuirano. Najkasnije, trebalo bi da probate kočnice. Za čist akustični sistem, LED displej je izostavljen. Morate se osloniti na sluh ovde. Pored ultrazvučne metode, koristi se i tehnologija merenja preko radara. Prednosti takvih sistema:

• Manje tehničkih napora

• Ušteda težine

• Nema vidljivih senzora

• osetljivost na ultrazvučne talase.

Nedostatak ovakvih pomagala za parkiranje: Prilikom jakih padavina to može dovesti do grešaka u merenju.

Uprkos pomoći pri parkiranju: Važno je pogledati unazad

Svako ko želi dodatni komfor prilikom parkiranja može sada da se odluči za potpuno automatizovan sistem. Ovo praktično potpuno uklanja upravljač od vozačeve ruke. Pre svega, pomoć pri parkiranju se prepoznaje prilikom vožnje na parkingu dovoljno dugo. Sada vozač mora pustiti volan i pratiti nekoliko uputstava da parkira automobil na parkingu. Postoji samo mala "pedala operacija" - automatski sistem preuzima ostalo. Ipak, važno je da se ne oslanjate slepo na ovo prijatno rješenje. Iako možete privremeno da otpustite upravljač, i dalje je važno gledanje unazad. Ne štiti samo gume i felne vašeg automobila. Morate uvek imati u vidu i druge korisnike puteva i njihova vozila. Na kraju krajeva, odgovornost za bilo kakvu štetu nastavlja snositi vozač.

Pretplatite se na naš nevsletter

Odgovor na: {{replyComment.author}}
Sva polja su obavezna
Komentar je uspešno podnet

Na gore