Gibbsov Quadski - 72 km / h na kopnu i vodi

Do sada je Quadski najbrze plovilo koje se prodaje istovremeno kao vozilo. Deveti prototip Alan Gibbsovog pronalazača sada će konačno završiti niz ekonomskih propusta u Gibbsovoj kući i prevazići ga kao proizvodni model. Potrebno je samo pet sekundi da okrenete Quadski u plovilo. Pritiskajući dugme, gume i točkovi su preklopljeni i mlaznica se pokreće. I na vodi i na kopnu, novo vozilo Alana Gibsa dostigne maksimalnu brzinu do 72 km / h. To je motorni motor (1.3 litar, 4 cilindra, 175 ks) BMV AG koji pokreće skoro 600 kilograma teškog hibrida Kuad i Jet-Ski. Samo 3,20 m dužine, amfibijsko vozilo je malo i uredno, što ga čini pogodnim za "sportske entuzijaste" i za upotrebu od strane agencija za sprovođenje zakona, prvih ispitanika i drugih stručnjaka ", piše Gibbs.

Quadski je Gibbsov deveti pokušaj

Quadski je deveti prototip koji je razvio Gibbs Sports Amphibians u oblasti amfibijskih vozila. Više od 200 miliona dolara i 15 godina rada uloženo je u vodonepropusni jednosjed, koji se u prodaji na američkom tržištu u novembru - upravo na vrijeme za 73. rođendan osnivača novozelandske kompanije. Proizvođač je u međuvremenu registrovao više od 300 patenata za razvoj amfibijskih vozila. Ipak, ekonomski uspeh do sada nije postignut. Za Quadski, Mazda varijantu pod imenom Akuada, odbijen je odobrenje za put zbog nedostatka vazdušnih jastuka. Nasuprot tome, kvadrati su pod zakonom u segmentu "Off-Road Vehicles", koji uklanja mnoge zahteve koji se odnose na druga vozila.

Novi način pomicanja

Alan Gibbs opisuje novo amfibijsko vozilo kao "potpuno novi način pomicanja". Napravljena za "sve ljubitelje prirode, putnike putnike, lovce i ribare" nudi "kombinaciju performansi, sigurnosti, udobnosti i svestranosti koja nikada nije bila dostupna."

Quadski se prebacuje u vodeni režim pritiskom na dugme. © Gibbs Sports Amphibians Inc.

Lansiranje evropskog tržišta zakazano je za 2014. Trebalo da budu dostupni lokalnim kupcima u crvenoj, žutoj, plavoj, srebrnoj i crnoj boji. Da li će novi automobil prevazići proizvodni model ili ući u Gibbsovu istoriju, baš kao i druga igračka za bogatog avanturista, ostaje da se vidi. Na kraju, to će biti određeno spremnošću ljubitelja prirode inspirisanih Gibbsom da ulože prilično visoku cenu od 30.000 evra u novo iskustvo putovanja.

Pretplatite se na naš nevsletter

Odgovor na: {{replyComment.author}}
Sva polja su obavezna
Komentar je uspešno podnet

Na gore