Najbrži automobil u svetu: Ovo su trenutni brzi gigant

Nedavno je pitanje najbržeg automobila u svetu bilo oko 300 km / h. U međuvremenu, nivo od 400km / h je mera stvari u segmentu uličnih legalnih automobila. Sa magazinom Toroleo možete istražiti koji giganti su danas na javnim putevima.

Prvi i poslednji rekorder

Najbrži automobil na svetu sa 63 km / h: Električno vozilo "Jeantaud Dik" ukrašeno je ovim časnim naslovom decembra 1898. U blizini Pariza, francuski vozač Gaston de Chasseloup-Laubat postavio je prvi dokumentovani zapis brzine automobila u istoriji. 29. aprila 1899. njegov kolega Camille Jenatzi po prvi puta u istoriji je dosegao brzinu od preko 100 km / h sa svojim električnim vozilom "La Jamais Contente". Pošto broj takmičarskih automobila nije bio veliki u to vrijeme, nije bilo teško odrediti najbrže na svetu. Danas, sa druge strane, neophodno je razlikovati različite serije vozila, propise o drumskom saobraćaju i podešavanje tijela. Ukupan rekord za kopnena vozila u proteklih 100 godina je značajno porastao 1165 km / h. Napredni supersonični automobil (Thrust SSC) bio je najbrži automobil na svetu od 15. oktobra 1997. godine. S brzinom od 1228 km / h, raketni automobil bio je prvo vozilo koje je probilo zvučnu barijeru u Nevadi 15. oktobra 1997 Međutim, postoji vrlo mala prilika za susret sa ovim vozilom na putu.

Bugatti Veiron ima dva rekorda

Bugatti Veiron poseduje rekordne brzine od juna 2010. godine za seriju legitimnih automobila. Volksvagen AG, 16.4 Super Sports Edition, dostigao je najveću brzinu od 434 km / h. To čini sportski automobil od 1200 ks najbržim automobilom među vozilima na krovu proizvedenih u seriji. Da bi se spasila guma, standardni Veiron model je ograničen na proizvodnju od 415 km / h. Verzija roadster-a, Bugatti Veiron 16.4 Grand Sports Vitesse, takođe je svjetski rekorder. Njegova maksimalna brzina je 408,84 km / h i ima rekord od 11. aprila 2013. godine.

Više nije prvi: SSC i Dauer

S novim rekordom brzine, Veiron Supersport je nasledio SSC Ultimate Aero TT (1199 KS, brzina od 412 km / h) i Dauer 962 LM (730 KS, 405 km / h brzina rekorda) .962 LM je bio najbrži sportski automobil na svetu do April 2005. © mvlamborghini via youtube.com

Međutim, proizvođač Shelbi Supercars (SSC),, može još jednom da povuče Veiron iz prestola ove godine. Pet primeraka specijalnog izdanja Aero KST postiže najveću brzinu od 439 km / h zahvaljujući 1300 ks.

9ff GT9-R: Dizajniran da bude "najbrži automobil na svetu"

S 9ff GT9-R baziranim na osnovu Porsche 997 GT3, firma za tuning iz Dortmunda 9ff proizvela je ulični sportski automobil koji je postao najbrži automobil na svetu zahvaljujući rekordu od 414 km / h. Međutim, prije nego što su zvanično potvrdili najveća brzina sportskih automobila od 1140 ks, pojavio se na sceni Bugatti Veiron Super Sport.

Koenigsegg Agera R

Sa novom generacijom Agere R, švedski proizvođač automobila Koenigsegg predstavio je prošle godine vrhunski trkački automobil. Međutim, ovaj sportski automobil neće doći do teoretske maksimalne brzine od 440 km / h. Kao rezultat propisa o drumskom saobraćaju, najveća očekivana brzina od 1140 ks iznosi 415 km / h.

Najbrži automobil u sprintu: Hennessei Venom GT

Hennessei Venom GT, zakonski sportski automobil za puteve, može da dostigne brzinu od 427 km / h prema svom proizvođaču. Međutim, zvanično, najveća brzina takmičara od 1261 KS još nije potvrđena. Tekas Muscle Car je još uvek nosilac rekorda: u januaru 2013. super sportski automobil na osnovi Lotus Elisa postavio je novi svetski rekord u sprint automobilskim trkama. Od nule do trista u 13.63 sekundi - ostaje Bugatti i Co da bude potpuno impresioniran i da vozi iza.

Da li smo blizu 500 km / h?

Koenigsegg jedan: 1

Na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi početkom 2014. godine, Koenigsegg je proslavio svoju međunarodnu premijeru. Novi model top-of-the-line švedskog proizvođača sportskih automobila pruža snagu od 1000 kV (1341 KS) oduzimajuci dah i očekuje se da će nadmašiti super sportski automobil Agera R zbog svoje najveće brzine od 440 km / h. Prema Koenigsegg-u, uskoro će biti novih top sprinta u sprintu i brzim kategorijama. Do sada nisu objavljeni zvanični pokušaji da se prekine zapisnik, ali je već ostvareno nekoliko figura. Dakle, prema izjavama, Koenigsegg One: 1 dostigne brzinu od 400 km / h za svega 20 sekundi.

Dagger GT

Proizvođač Tran Star Racinga je takođe objavio nešto veliko. Očekuje se da će Dagger GT postići najveću brzinu od preko 500 km / h. Sa 2000 KS, ovaj super sportski automobil bi trebao biti najbrži automobil na svetu. Automobil će se uglavnom sastojati od ugljenika. Ima vrata krila i razoriti ce ulice na gumama visokih performansi od izuzetne veličine - 375/20 (pozadi) i 325/25 (napred). Bez obzira na performanse koji oduzima dah, oni će moći da imaju važeću registraciju. Očekuje se kako će se Dagger GTs prodati oko 10 do 15 puta godišnje. Medjutim, ostaje pitanje, može li se naći prikladna cesta za vožnju u ovom super-sportskom automobilu.

Pretplatite se na naš nevsletter

Odgovor na: {{replyComment.author}}
Sva polja su obavezna
Komentar je uspešno podnet

Na gore